Coachmethodieken

TotalBalance

De TotalBalance methodiek is een combinatie van therapie en coaching met een bijbelse grondslag, ontwikkeld door de bekende christelijke therapeut en schrijfster Carianne Ros.

Totaaloverzicht
De TotalBalance methode gaat er vanuit uit dat het belangrijk is om altijd te kijken naar het totaalplaatje van jou als mens. Als je worstelt met een probleem op één levensgebied, bijvoorbeeld op je werk of in je relaties, dan heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten juist verder uitdiepen, terwijl het bij andere punten al voldoende kan zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

Problemen bij de wortel aanpakken
Met de TotalBalance methode willen we niet blijven hangen in symptoombestrijding. Anders is de kans groot dat je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt. Vandaar dat we in een TotalBalance traject altijd eerst de tijd nemen om te kijken naar je verleden. Dit biedt je de kans om eventueel aanwezige pijnpunten te verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

Traject in drie delen
Het TotalBalance traject is opgebouwd uit drie delen:
1. Wie was ik? - terugblik op je verleden
2. Wie ben ik? - hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar, wat zijn jouw talenten en welke omstandigheden heb jij nodig om tot bloei te komen?
3. Wie word ik? - doelen stellen en stappen zetten voor de toekomst aan de hand van vijf thema's: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben.

 

werkboek TotalBalance

 

 

huis van je leven materiaal

Het huis van je Leven©

Bij de Huis van je Leven© methode vergelijken we je leven met een huis, dat bestaat uit verschillende kamers, zoals je werkkamer, je vrijetijdskamer, je binnenplaats en je relatiekamer. Met behulp van een praatplaat kunnen we tijdens gesprekken heel gericht de aandacht richten op één van die kamers om te zien wat daar speelt, en wat je daar zou willen veranderen. De beeldspraak helpt om even op een andere manier naar je leven te kijken en om dingen bespreekbaar te maken. Bovendien geeft het op een leuke manier overzicht over de dingen die op dit moment in jouw leven spelen, waardoor het makkelijker wordt om te bedenken hoe je dit kan oplossen.

In mijn praktijk gebruik ik de Huis van je Leven praatplaat zowel bij losse coachgesprekken als bij korte of lange coachtrajecten. Bovendien organiseer ik af en toe workshops, waarbij deelnemers met elkaar in gesprek gaan over een thema aan de hand van de Huis van je Leven praatplaat.