Vrouwengroep workshops

Ben je op zoek naar een leuke workshop voor een groep vriendinnen, een zussenuitje of je vrouwengroep van de kerk? Kies dan eens voor een Levenshuis workshop! Een workshop waar je op een heel nieuwe manier met elkaar in gesprek gaat aan de hand van de plaat van het Levenshuis en elkaar zo op een leuke manier beter leert kennen. En waar je op een een ontspannen manier overzicht krijgt over de dingen die spelen in jouw leven en nieuwe inzichten en inspiratie opdoet.

In een Levenshuis workshop ga je aan de slag met de metafoor van een huis, waarin de kamers symbool staan voor verschillende levensgebieden, zoals je werk, je vrije tijd, je relaties en je gezondheid. Net als bij je gewone huis geldt voor je levenshuis dat jij het helemaal in je eigen stijl kunt inrichten. Maar ook dat het goed is om af en toe alle kamers bij langs te gaan om te zien waar het nodig is om wat op te ruimen of op te knappen. De metafoor van het Levenshuis helpt om op een heel andere manier naar je leven te kijken, waardoor je tot nieuwe inzichten komt. Bovendien helpt het om op een heel andere manier met elkaar in gesprek te gaan over dingen die normaal gesproken niet zo snel voorbij komen. Een leuke manier om elkaar beter te leren kennen.

De workshop kan gekoppeld worden aan verschillende thema's, zoals de thema's die hieronder worden genoemd: 'balans in je levenshuis' of 'de plaats van God in je levenshuis'. Andere thema's zijn mogelijk in overleg.

Praktisch

Ben je met een groepje van maximaal vijf vrouwen? Dan ben je van harte welkom om de workshop te doen in mijn praktijkruimte in Moordrecht op een datum en tijd die ons beide goed uitkomt. Ben je met een grotere groep, dan ben ik bereid om naar jullie toe te komen, voor zover het niet verder dan 25 km bij Moordrecht vandaan is. De workshop duurt ongeveer anderhalf a twee uur.

Voor deze workshops vraag ik een vergoeding van 19,50 euro per persoon, plus, indien van toepassing, een reiskostenvergoeding.

Na workshop korting op individueel coachtraject

Ontdek je tijdens een workshop dat er wel wat meer moet gebeuren aan jouw levenshuis? Een grondige onderhoudsbeurt, een verbouwing of versteviging van het fundament? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor individuele coaching. Deelnemers van een workshop die binnen een maand besluiten om te starten met een coachtraject, krijgen de kosten van de workshop volledig terug

Workshop 'Je Levenshuis in balans'

Tijdens deze workshop staat het thema 'balans' centraal. Hoe zorg je voor een goede balans tussen alle verschillende dingen waar je mee bezig bent en verdeel je je aandacht tussen je gezin, je werk, je huishouden, je gezondheid, je geloof en wat je verder nog maar bezig houdt?
We beginnen de workshop met een stukje uitleg over de verschillende kamers in het Levenshuis, en daarna gaat iedereen aan de slag om te ontdekken hoe haar eigen levenshuis eruit ziet. In hoeverre is die in balans? Welke kamers worden te veel of te weinig bezocht? Welke kamers zouden wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? En welke kleine concrete stappen zou jij kunnen zetten om daar wat aan te doen?

Workshop 'De plaats van God in jouw levenshuis'

Wat is de impact van jouw geloof op de verschillende levensgebieden in jouw leven? Dat is de vraag die in deze workshop centraal staat. Als je je leven vergelijkt met een huis met verschillende kamers, is jouw geloof dan alleen iets voor je binnenkamer, of speelt het ook een rol in bijvoorbeeld je werkkamer, je vrijetijdskamer of je relatiekamer? Vaak weet je wel dat God betrokken is bij je héle leven, maar wordt je door de dag heen vaak zo in beslag genomen door allerlei beslommeringen, dat het er vaak toch niet van komt om God te betrekken al die kleine en grote dingen die ze op een dag doen. In deze workshop gaan we er samen over nadenken welke stappen je zou kunnen zetten om dat meer te ervaren op alle gebieden van je leven.

Tijdens deze workshop leg ik het een en ander uit over het Levenshuis, en geef ik wat Bijbelse inspiratie mee. De workshop is heel afwisselend en interactief. Deelnemers gaan soms zelfstandig aan de slag met hun eigen levenshuis, en gaan soms in kleine groepjes of tweetallen dingen uitwisselen.

Ik heb de Levenshuis-workshop van Els meegemaakt met een groep vrouwen.
De setting was in groepjes waarin je soms zelf en soms met elkaar aan de slag ging.
Els vertelde een duidelijk verhaal met sterke voorbeelden erbij.
Het ging leven bij mij en hoewel ik best over deze dingen had nagedacht, waren er best een aantal kamers in mijn huis die wat extra aandacht konden gebruiken. Er was tijd en ruimte om met elkaar in je groepje als je dat wilde te sparren.
Kortom een inspirerende avond en verrijkt naar huis. Els, reuze bedankt. En je hebt een fijne stem om naar te luisteren.

Marian

De metafoor van het huis maakt dat je op een andere manier kijkt naar je leven en de keuzes die je maakt. De gesprekken die je samen hebt, geven je inzicht en inspiratie. Els leidt dit op een prettige manier. Waardevolle workshop!

Annegeer