Bouwstenen Coachtraject

Bouwen aan een duurzaam levenshuis

Dit coachtraject is speciaal voor jou! Een coachtraject op maat dat aansluit bij waar jij behoefte aan hebt. Elke vrouw is anders, en heeft andere behoeftes als het gaat om coaching. De een heeft genoeg aan een paar gesprekken over concrete stappen, terwijl de ander meer gesprekken wil om dingen te verwerken en uit te diepen. Wat heb jij nodig?

in dit coachtraject ervaar je de kracht van de TotalBalance methodiek, die je helpt om problemen echt bij de wortel aan te pakken. Dit wordt op een unieke manier gecombineerd met de Huis van je Leven methode, waar we het traject mee starten en afsluiten. Dit geeft jou veel overzicht en helpt je om met een frisse blik naar je leven te kijken.

Wat kun je verwachten van het Bouwstenen Coachtraject?
- een coachtraject dat aansluit bij jouw behoeften
- een duidelijk plan van aanpak zodat je weet wat je kunt verwachten
- het beeld van het Levenshuis dat zorgt voor overzicht en een frisse blik
- werkbladen waar je thuis mee aan de slag kunt
- een ontspannen en creatieve aanpak
- diepgaande gesprekken die komen tot de kern

Wat levert het Bouwstenen Coachtraject je op?
- inzicht en overzicht over de dingen die spelen in je leven
- je leert jezelf beter kennen
- je gaat problemen bij de wortel aanpakken
- je bent beter in staat om grenzen aan te geven en keuzes te maken
- je functioneert beter in de verschillende rollen die je hebt
- je vindt meer rust en ontspanning
- je kunt meer genieten

Levenshuis_klein_RGB_rev1_lichtgrijs S

Als je je leven vergelijkt met een huis met verschillende kamers, zoals je werkkamer, je relatiekamer, je vrijetijdskamer, met daarboven een zolder en daaronder het fundament, hoe ziet jouw levenshuis er dan uit? Aan welke dingen moet eigenlijk iets gebeuren? 

Hoe ziet het Bouwstenen Coachtraject eruit?
Een Bouwstenen Coachtraject is opgebouwd uit verschillende elementen. Elk traject begint met de basissteen en eindigt met de sluitsteen. Daarnaast kan het traject worden aangevuld met verschillende bouwstenen, afhankelijk van waar jij precies behoefte aan hebt. Dat kun je vooraf aangeven, maar kunnen we ook samen bepalen tijdens de basissteen-gesprekken.

Basissteen: intake en overzicht (1-2 gesprekken)
Bij de start van het coachtraject brengen we in kaart welke vragen en behoeften jij hebt en welke dingen er in jouw leven spelen. Dit doen we deels aan de hand van de Levenshuis praatplaat, waarbij we een rondje maken langs de verschillende kamers in jouw levenshuis, zoals je werkkamer, je vrijetijdskamer en je relatiekamer. We checken ook de situatie op zolder (dingen van vroeger) en je fundament (je persoonlijkheid). Op basis van dit overzicht komen we samen tot een plan van aanpak voor het vervolgtraject. Hierin kunnen de volgende bouwstenen naar voren komen:

Bouwsteen Teken je Verleden.
Heb je last van onverwerkte dingen uit je verleden die regelmatig boven komen of ingesleten patronen waar je telkens weer tegenaan loopt? Heel veel dingen waar we mee worstelen vinden hun oorsprong in het verleden. Vandaar dat het vaak heel zinvol is om daarmee te starten. In deze bouwsteen doen we dat op een ontspannen en creatieve manier, wat je helpt om dingen te verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken. Met als resultaat een opgeruimde zolder in jouw levenshuis!

 

Bouwsteen Vernieuwing van je denken.
Hoe denk jij over jezelf? En over de mensen die je tegenkomt en de situatie waar je in terecht komt? Hoe je denkt, heeft veel invloed op hoe jij je voelt en hoe jij dingen ervaart. Heb je last van onzekerheid, een negatief zelfbeeld, angst of perfectionisme, dan is het goed om je denkpatronen onder de loep te nemen en te leren hoe je die kunt veranderen.

Bouwsteen Een stevig fundament.
Het fundament van je levenshuis wordt bepaald door wie jij bent, met jouw persoonlijkheid, waarden en talenten. Maar je fundament is pas stevig als je je daar ook van bewust bent. Kan jouw fundament nog wel wat versteviging gebruiken? In deze bouwsteen doen we dat met een persoonlijkheidstest, terwijl we ook jouw talenten, liefdestaal en belangrijkste waarden in kaart brengen. Dat levert inzichten op die je enorm kunnen helpen om goede keuzes te maken.

 

Bouwsteen Hoogsensitiviteit.
Ben jij misschien hooggevoelig, oftewel hoogsensitief, of  in zekere mate? Ben jij je bewust van wat dat precies betekent en wat dat voor impact heeft op hoe jij functioneert? Weet jij hoe je daar goed mee kunt omgaan, zodat je minder last hebt van overprikkeling en je hooggevoeligheid meer kunt inzetten als kracht? In deze bouwsteen nemen we de tijd om daar bij stil te staan.

Bouwsteen Overspannenheid en burn-out. Heb jij zo veel stress dat er misschien sprake is van overspannenheid of burn-out? In deze bouwsteen beginnen we met een vragenlijst om te zien of dat het geval is. We nemen de tijd om te bespreken wat dat betekent en hoe je kunt zorgen voor een goede dagplanning om je herstel in gang te zetten. In een latere fase brengen we stressoren, energievreters en energiegevers in kaart en werken we aan het ontwikkelen van gezonde vormen van ontspanning. Later is het belangrijk om ook met andere bouwstenen aan de slag te gaan.

Bouwsteen Stress en energie.
Heb jij regelmatig last van stress? Misschien wel vaker dan goed voor je is? Heb je minder energie dan je eigenlijk zou willen en je van jezelf gewend bent? In deze bouwsteen nemen we de tijd om jouw energievreters, energiegevers en manieren van ontspanning in kaart te brengen en bespreken we hoe je daarin een betere balans kunt vinden.

Sluitsteen: Stappen naar de toekomst (2-3 gesprekken)
Tot besluit van dit Bouwstenen Coachtraject maken we opnieuw een rondje door alle kamers van jouw levenshuis. Deze keer bekijken we per kamer welke stappen je concreet zou kunnen zetten om deze kamers meer in te richten en te gebruiken zoals je dat graag zou willen. Misschien heb je in de periode hiervoor meerdere bouwstenen doorlopen en veel inzichten opgedaan. Al die ervaring nemen we mee bij onze rondgang door jouw levenshuis. Wat betekenen deze inzichten voor de keuzes die je maakt? Welke stappen zou jij willen zetten om meer te leven vanuit je hart, passend bij wie jij bent met jouw persoonlijkheid?

Interesse?
Wil je meer weten over dit Bouwstenen Coachtraject? Stuur mij dan een berichtje via de contactpagina. Wil je eerst even sfeer proeven? Ook dat is mogelijk. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Je kunt ook een afspraak maken voor een kleinschalige Levenshuis workshop samen met vriendinnen, om alvast te ervaren hoe het is om in gesprek te gaan aan de hand van de Levenshuis praatplaat.