Bouwstenen Coachtraject

minder stress, meer jezelf

Voel jij je vaak gespannen of gestrest?
Worstel je met onzekerheid, perfectionisme, angst en/of patronen vanuit je verleden?
Heb je moeite om je grenzen goed aan te geven?
Heb je de neiging om goed te zorgen voor iedereen behalve voor jezelf?
Vind je het lastig om goed om te gaan met je hoogsensitiviteit?
Zit je misschien vast in een baan die niet meer bij je past?
Weet je eigenlijk niet goed meer wat je nu echt leuk vindt?

Verlang je naar een leven met meer rusten balans?
Een leven waarbij je geniet van de dingen die je doet,
waarin je je weer energiek voelt en zin hebt om aan de slag te gaan,
je op een ontspannen manier je grenzen kunt aangeven zonder je schuldig te voelen
en keuzes kunt maken die passen bij wie jij diep van binnen bent?

Wil je graag stappen zetten in die richting en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Hulp die aansluit bij datgene waar jij behoefte aan hebt? Gesprekken waar de vinger op de zere plek wordt gelegd en de diepte in wordt gegaan over de dingen die er echt toe doen?

Kies dan voor het Bouwstenen Coachtraject! Een coachtraject gebaseerd op de diepgaande TotalBalance methodiek met een bijbelse grondslag. Een traject dat bestaat uit verschillende duidelijk herkenbare onderdelen (bouwstenen), elk met een ander thema. Met ontspannen en creatieve werkvormen waarin je jouw problemen bij de wortel gaat aanpakken, jezelf beter leert kennen en meer ontspannen in het leven gaat staan.

Wat kun je verwachten van het Bouwstenen Coachtraject?

- een coachtraject dat aansluit bij jouw behoeften
- een duidelijk plan van aanpak zodat je weet wat je kunt verwachten
- het beeld van het Levenshuis dat zorgt voor overzicht en een frisse blik
- werkbladen waar je thuis mee aan de slag kunt
- een ontspannen en creatieve aanpak
- diepgaande gesprekken die komen tot de kern

Wat levert het Bouwstenen Coachtraject je op?

- inzicht en overzicht over de dingen die spelen in je leven
- jezelf beter kennen
- problemen bij de wortel aanpakken
- je bent beter in staat om grenzen aan te geven en keuzes te maken
- je functioneert beter in de verschillende rollen die je hebt
- meer rust en ontspanning
- meer genieten

bouwstenen coachtraject

Als je je leven vergelijkt met een huis met verschillende kamers, zoals je werkkamer, je relatiekamer, je vrijetijdskamer, met daarboven een zolder en daaronder het fundament, hoe ziet jouw levenshuis er dan uit? Aan welke dingen moet eigenlijk iets gebeuren? 

Hoe ziet het Bouwstenen Coachtraject eruit?

Het Bouwstenen Coachtraject is opgebouwd uit verschillende elementen. Elk traject bestaat uit een aantal vaste elementen (bouwstenen), maar kan ook worden uitgebreid als dat voor jou zinvol is, bijvoorbeeld wanneer je tegen overspannenheid aanzit of worstelt met hoogsensitiviteit (HSP). Het traject bestaat uit ongeveer 15 gesprekken. In het begin vinden de gesprekken meestal wekelijks plaats, en later om de 2-4 weken.

Het Bouwstenen Coachtraject is gebaseerd op de TotalBalance coachmethodiek. Kenmerkend voor deze aanpak is dat we altijd kijken naar het totaalplaatje van jou als mens en rekening houden met alle levensgebieden. Als je namelijk worstelt met een probleem op één levensgebied, bijvoorbeeld op je werk of in je relaties, dan heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Een tweede kenmerk is dat een coachtraject altijd start met een terugblik naar je verleden, omdat daar vaak de wortels liggen van dingen waar we tegenaan lopen. Doe je dat niet, dan blijf je al snel hangen in symptoombestrijding en is de kans groter dan je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt.

Bij de gesprekken maken we gebruik van werkbladen die je mee naar huis krijgt. Hier kun je thuis zelf mee aan de slag. Tijdens de gesprekken bespreken we wat er bij het maken van de opdrachten naar boven kwam. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten verder uitdiepen. Bij andere punten kan het al voldoende zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

1. Basissteen: Intake en overzicht

Bij de start van het coachtraject brengen we in kaart welke vragen en behoeften jij hebt en welke dingen er in jouw leven spelen. Dit doen we deels aan de hand van de Levenshuis praatplaat, waarbij we een rondje maken langs de verschillende kamers in jouw levenshuis, zoals je werkkamer, je vrijetijdskamer en je relatiekamer. We checken ook de situatie op zolder (dingen van vroeger) en je fundament (je persoonlijkheid en relatie met God). Zo ontdekken we alvast waar we later in het coachtraject mee aan de slag willen gaan.

2. Bouwsteen Teken je verleden

Veel dingen waar we mee worstelen vinden hun oorsprong in het verleden. Vandaar dat dat het eerste is waar we mee aan de slag gaan in dit coachtraject. We doen dat op een ontspannen en creatieve manier, waardoor het makkelijker is om bij je gevoelens te komen. Deze gesprekken zullen je zeker helpen om dingen te verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

3. Bouwsteen Dichter bij jezelf

Wie ben jij diep van binnen? En hoe kijk jij naar jezelf? Ben je tevreden over wie jij bent, of ben je daar onzeker of negatief over? Of weet je misschien niet (meer) wie jij diep van binnen bent? In dit deel van het coachtraject ga je jezelf beter leren kennen en werken aan een gezond zelfbeeld. Dit doen we met behulp van verschillende creatieve werkvormen en testen, waaronder een uitgebreide DISC test en drijfverentest. Zo ontdek je je sterke punten, talenten en drijfveren en leer je negatieve gedachten herkennen en te veranderen.

4. Bouwsteen: Prikkels, energievreters en energiegevers in balans

Hoe ga jij om met alle prikkels die op je afkomen? En waar is jouw tijd mee gevuld? Hoe energiek jij je voelt, wordt sterk beïnvloed door alle prikkels die op je afkomen en de activiteiten die je doet, soms enorme energievreters, soms echte energieboosters. Allereerst checken we of je misschien hooggevoelig, oftewel hoogsensitief (HSP) bent. Dat kan met een speciale test. Daarna bekijken we wat jouw energievreters en energiegevers zijn. Ben je inderdaad hoogsensitief, dan zijn de prikkels een extra aandachtspunt. Samen kijken we hoe je daarin een goede balans kunt vinden.

5. Sluitsteen: Stappen naar de toekomst

Tot besluit van dit Bouwstenen Coachtraject maken we opnieuw een rondje door alle kamers van jouw levenshuis. Met alle inzichten die je hiervoor hebt opgedaan, is de vraag wat dat concreet betekent voor de verschillende levensgebieden. Welke concrete stappen en keuzes wil je maken om meer te leven vanuit je hart, passend bij wie jij bent?

Optioneel: Stressreductie

Zit je tegen overspannenheid of burn-out aan? In dat geval zullen we in het coachtraject eerst de tijd nemen om je stressoren te verminderen en te zorgen voor een goede dagplanning. Zo kom je lichamelijk tot rust en wordt je herstel in gang gezet, voordat we in het traject echt de diepte ingaan.

Els is warm en betrokken. Ze kan goed luisteren en gaf mij praktische tips. Zij leerde mij om dingen te veranderen en beter zicht te krijgen op mijzelf en de grote lijnen in mijn leven. Ik kan de toekomst nu aangaan op een manier waardoor ik beter tot mijn recht kom. De relatie met God had een duidelijke plaats in de gesprekken.
Miranda (53)
Els is een luisterend oor en een goede coach. Ze neemt de tijd om je te leren kennen en stelt verhelderings- en verdiepingsvragen. Ze leert je op een andere manier naar situaties kijken en is een heel fijn klankbord. Els heeft mij geholpen om mezelf beter te leren kennen en duidelijk te krijgen wat mijn plek is in de maatschappij die ik mag innemen. Ik vind het heel fijn dat Els een christelijke coach is. Dit overheerst niet in de gesprekken, maar is op een prettige manier verweven in de visie op jezelf en de ander. Els is een vriendelijke vrouw die je snel op je gemak stelt.
Mirjam (26)
'Voor alles wat er gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.' Prediker 3:1
Soms loop je in het leven even vast, weet je even niet meer hoe je verder moet. Dit moment had ik afgelopen jaar in september. Ik heb toen op de site van TotalBalance gezocht naar een coach die mij kan helpen om stappen te zetten. Inmiddels heb ik al een heel aantal fijne gesprekken gehad met Els. Els is een rustige, lieve vrouw die je al snel op je gemak laat voelen. Ze weet op het goede moment stil te zijn, een vraag te stellen die je aan het denken zet of een praktische tip te geven. Dit maakt het traject wat ik momenteel bij haar volg erg waardevol!
Marijke (28)
Els is een hele fijne coach. Ze luistert aandachtig naar wat je zegt en stelt wedervragen om je aan het denken te zetten. Na een paar gesprekken merkte ik dat ik meer inzicht kreeg in mijn eigen handelen, wie ik ben als persoon en de plek die ik (wil) innemen in de maatschappij. Aan de hand van een werkboek worden veel thema's langs gegaan, maar je kunt zelf ook zeker benoemen waar je graag dieper op in zou willen gaan. Els neemt alle tijd en aandacht om de gesprekken goed voor te bereiden. Ik heb geen moment spijt gehad van de gesprekken met Els en raad haar zeker aan.
Mirjam (26)
Interesse?

Wil je meer weten over dit Bouwstenen Coachtraject? Stuur mij dan een berichtje via de contactpagina. Wil je eerst even sfeer proeven? Ook dat is mogelijk. Je bent van harte welkom voor een gratis minder-stress-meer-jezelf sessie. Je kunt ook een afspraak maken voor een kleinschalige Levenshuis workshop, samen met vriendinnen.