Total Balance coachtraject

werkboek TotalBalance

 

Worstel je met onzekerheid, angst, perfectionisme, een negatief zelfbeeld, of misschien wel meerdere dingen tegelijkertijd?

Wil je leren om beter prioriteiten te stellen en grenzen aan te geven?

Is er misschien sprake van chronische stress, overspannenheid of een (bijna) burn-out?

Wil je graag ballast uit je verleden opruimen en patronen doorbreken waar je steeds weer tegenaan loopt?

Ben je op zoek naar werk en andere bezigheden die beter aansluiten bij jouw persoonlijkheid?

 

Misschien is het dan nu een goed moment om te kiezen voor een TotalBalance coachtraject, een waardevolle investering die je ontzettend veel zal opleveren en waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

 

Grondslagen

TotalBalance is een combinatie van therapie en coaching met een bijbelse grondslag, ontwikkeld door de bekende christelijke therapeut en schrijfster Carianne Ros.

In een TotalBalance coachtraject kijken we altijd naar het totaalplaatje van jou als mens. Als je worstelt met een probleem op één levensgebied, bijvoorbeeld op je werk of in je relaties, dan heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten juist verder uitdiepen, terwijl het bij andere punten al voldoende kan zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

Een TotalBalance coachtraject is bedoeld om problemen echt bij de wortel aanpakken, en niet te blijven hangen in symptoombestrijding. Anders is de kans groot dat je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt. Vandaar dat we in een altijd eerst de tijd nemen om te kijken naar je verleden. Dit biedt je de kans om eventueel aanwezige pijnpunten te verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

Het TotalBalance traject is opgebouwd uit drie delen:

1. Wie was ik? - terugblik op je verleden
2. Wie ben ik? - hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar, wat zijn jouw talenten en welke omstandigheden heb jij nodig om tot bloei te komen?
3. Wie word ik? - doelen stellen en stappen zetten voor de toekomst aan de hand van vijf thema's: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben, of aan de hand van de praatplaat van het Huis van je Leven.

15 gesprekken - met werkboek

Een TotalBalance traject bestaat uit ongeveer 15 gesprekken, hoeveel precies is afhankelijk van waar je zelf behoefte aan hebt. In het begin vinden de gesprekken wekelijks plaats, vanaf deel 2 kan dat tweewekelijks, vanaf deel 3 drie- of vierwekelijks. Drie maanden na afronding van het traject is er nog een terugkomafspraak, om te zien hoe het is gegaan met de doelen die je zelf hebt gesteld.

Als je je opgeeft voor een TotalBalance traject, krijg je het bijbehorende werkboek cadeau, waarin je zelf aan de slag kan gaan met de bijbehorende huiswerkopdrachten. Aan het eind van het traject heb je daarmee een prachtig boekwerk in handen dat inzicht geeft in wie jij bent en waar jij staat, en waar je altijd nog even in terug kan kijken als je nadenkt over een volgende stap.

Burn-out coaching

Een TotalBalance coachtraject is ook heel geschikt als je op zoek bent naar coaching vanwege overspannenheid of burn-out. Het TotalBalance traject kan heel goed helpen om de achterliggende oorzaak van je overspannenheid of burn-out aan te pakken. Daarnaast zullen we dan ook de tijd nemen om aan de slag te gaan met de stressklachten waar je mee worstelt, en later ook kijken hoe je weer op een goede manier je werk en/of activiteiten kunt opbouwen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een TotalBalance coachtraject? Stuur dan gerust een berichtje via de contactpagina om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Informatie over de tarieven vind je hier. Vind je een TotalBalance traject te lang? Kijk dan eens of er misschien een kort coachtraject is dat jou aanspreekt.