Turn Around - Total Balance coachtraject

Worstel je met onzekerheid, angst, perfectionisme, een negatief zelfbeeld, of misschien wel meerdere dingen tegelijkertijd?

Wil je leren om beter prioriteiten te stellen en grenzen aan te geven?

Is er misschien sprake van chromische stress, overspannenheid of een burn-out?

Wil je graag de ballast uit je verleden opruimen waar je steeds weer tegenaan loopt?

Ben je op zoek naar werk en andere bezigheden die beter aansluiten bij jouw persoonlijkheid en leven vanuit je hart?

Misschien is het dan nu een goed moment om te kiezen voor een TotalBalance coachtraject, een waardevolle investering die je ontzettend veel zal opleveren en waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Grondslagen

TotalBalance is een combinatie van therapie en coaching met een bijbelse grondslag, ontwikkeld door de bekende christelijke therapeut en schrijfster Carianne Ros.

Het eerste onderliggende idee van de TotalBalance methode is dat het belangrijk is om altijd te kijken naar het totaalplaatje van jou als mens. Je kunt je leven wel opdelen in verschillende levensgebieden, zoals je werk en je gezin, maar die levensgebieden staan nooit helemaal los van elkaar. Als je worstelt met een probleem op één levensgebied, heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten juist verder uitdiepen, terwijl het bij andere punten al voldoende kan zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

Het tweede onderliggende idee van deze methode is dat het belangrijk is om problemen bij de wortel aan te pakken, omdat je anders alleen maar bezig bent met symptoombestrijding, en de kans groot is dat je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt. Vandaar dat we in een TotalBalance traject altijd eerst de tijd nemen om te kijken naar je verleden. Dit biedt je de kans om eventueel aanwezige pijnpunten verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

Traject in drie delen

Het TotalBalance traject is opgebouwd uit drie delen. In het eerste deel kijken we samen terug naar jouw verleden (Wie was ik?). In het tweede deel kijken we naar het heden, waarbij we bekijken hoe jouw persoonlijkheid in elkaar steekt, welke omstandigheden jou tot bloei laten komen, wat jouw talenten zijn en waar jij precies warm voor loopt (Wie ben ik?). Van daaruit kun je vervolgens aan de slag om concrete plannen te maken voor de toekomst, waarbij we kijken naar de vijf leidende thema’s: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben (wie wordt ik?). Zo sluit je het traject uiteindelijk af met een aantal concrete doelstellingen waar je voor jezelf mee aan de slag kan. Het laatste deel (wie wordt ik?) kan eventueel ook gedaan worden aan de hand van de Huis van je Leven methode.

15 gesprekken

Een TotalBalance traject bestaat uit ongeveer 15 gesprekken, hoeveel precies is afhankelijk van waar je zelf behoefte aan hebt. In het begin vinden de gesprekken wekelijks plaats, vanaf deel 2 kan dat tweewekelijks, vanaf deel 3 drie- of vierwekelijks. Drie maanden na afronding van het traject is er nog een terugkomafspraak, om te zien hoe het is gegaan met de doelen die je zelf hebt gesteld.

Met werkboek

Als je je opgeeft voor een TotalBalance traject, krijg je het bijbehorende werkboek cadeau, waarin je zelf aan de slag kan gaan met de bijbehorende huiswerkopdrachten. Aan het eind van het traject heb je daarmee een prachtig boekwerk in handen dat inzicht geeft in wie jij bent en waar jij staat, en waar je altijd nog even in terug kan kijken als je nadenkt over een volgende stap.

Maatwerk

Natuurlijk is coaching altijd maatwerk, en dat geldt ook voor het TotalBalance traject. Hoewel we het werkboek als leidraad gebruiken, kan het zijn dat we daar van afwijken als dat voor jou beter is. Zo kan het zijn dat je bepaalde delen overslaat omdat die jou minder aanspreken of omdat jij op dat gebied geen problemen ervaart. Anderzijds kan het zijn dat we tussendoor de tijd nemen voor een onderwerp buiten het werkboek, bijvoorbeeld als je tijdens de gesprekken tot de ontdekking komt dat een deel van je problemen te maken heeft met hooggevoeligheid of met pleasen.

Burn-out coaching

Een TotalBalance coachtraject is ook heel geschikt als je op zoek bent naar coaching vanwege overspannenheid of burn-out. Het TotalBalance traject kan heel goed helpen om de achterliggende oorzaak van je overspannenheid of burn-out aan te pakken. In geval van overspannenheid of burn-out zullen daarnaast ook de tijd nemen om aan de slag te gaan met de stressklachten waar je mee worstelt, en later ook de tijd nemen om te kijken hoe je weer op een goede manier je werk en/of activiteiten kunt opbouwen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een TotalBalance coachtraject? Stuur dan gerust een berichtje via de contactpagina om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Informatie over de tarieven vind je hier. Vind je een TotalBalance traject te lang? Kijk dan eens of er misschien een kort coachtraject is dat jou aanspreekt.