Even stil staan – tijd voor bezinning

Hoe vaak neem jij de tijd om even stil te staan? Om stil te staan bij wat je ziet en hoort, en ook bij wat je voelt en denkt? Hoe vaak neem jij de tijd om dat op je te laten inwerken, een moment van bezinning? Zo vaak rennen we maar door met alles waar we mee bezig zijn, terwijl tijd nemen voor bezinning, tijd nemen om even stil te staan, het leven zo veel waardevoller maakt!

Even stil staan – daar ben ik eigenlijk niet zo goed in. Vorig weekend waren mijn man en ik een weekendje weg. We boften met het weer en konden heerlijk wandelen. En terwijl we tussendoor even lekker uitpuften op een bankje, wilde mijn man even een paar foto’s maken. Zelf heb ik daar vaak maar weinig geduld voor. Als ik een foto maak, dan moet de eerste maar gewoon goed zijn. Deze foto was daarmee vooral een gelukstreffer. Maar eigenlijk zou het helemaal niet gek zijn om daar af en toe wat meer tijd voor te nemen. Om wat vaker stil te staan en de tijd te nemen om dingen vast te leggen. Omdat het helpt om bewuster stil te staan bij de dingen die God je geeft en waar je van geniet.

Stil staan is lastig

Herken je dat misschien voor jezelf? Ook bij andere aspecten van het leven kan het soms lastig zijn om de tijd te nemen en even stil te staan. Om stil te staan bij de dingen die om je heen gebeuren, om stil te staan bij wat dat binnen in jou teweeg brengt, om stil te staan bij de vragen die dat in jou oproept en alle gedachtes die in jou bovenkomen. De laatste tijd is dat iets waar ik voor mezelf weer even heel bewust mee bezig ben, mede gestimuleerd door de senior coachtraining die ik op dit moment volg. Soms heb je gewoon even iemand nodig die je helpt om daarbij stil te staan.

Coaching is eigenlijk stil staan en tijd nemen voor bezinning

Eigenlijk is dat precies waar ik mijn cliƫnten vaak bij help. Om stil te staan en eens goed te voelen wat er van binnen in hen om gaat. Om te beseffen wat ze nu zelf eigenlijk nodig hebben, en mee te denken wat ze kunnen doen om daarvoor te zorgen. Om bewust te worden van de gedachten die in hen naar boven komen, en te kijken hoe je die kunt vrij maken van oordeel en angst.

Kan ik jou daar misschien bij helpen?

Kun jij daar ook wel wat hulp bij gebruiken? Stuur me dan een DM of meld je aan voor een gratis en vrijblijvend minder-stress-meer-jezelf sessie.