Wat is jouw liefdestaal?

Als je iemand je liefde wil laten zien, kan dat op verschillende manieren. Door lichamelijke aanraking, door iets liefs te zeggen, door samen tijd door te brengen, een kadootje te geven of iemand even te helpen. Al die dingen zijn een andere liefdestaal. Welke taal spreek jij en welke taal raakt jou het meest?

Vanwege valentijnsdag hadden wij afgelopen zondag in onze kerk een preek over liefde en relaties, waarbij deze vraag naar voren kwam. Want zoals Gary Chapman dat heeft beschreven in zijn boeken, bestaan er 5 verschillende liefdestalen. Eigenlijk zijn het 5 manieren waarop je je liefde aan anderen kan laten zien. En hoewel het belangrijk is om al die liefdestalen te spreken, heeft ieder mens een duidelijke voorkeur voor 1 of 2 daarvan. Als iemand die liefdestaal spreekt, ervaar je zijn of haar liefde het beste.

Liefdestalentest

Voor mij was dit wel een bekend thema, omdat dit ook regelmatig in mijn coachpraktijk voorbij komt. Soms laat ik cliënten de liefdestalentest invullen, als ze dat nog niet eerder hebben gedaan. Omdat ik die liefdestalentest toch had liggen, hebben we zondagavond met het hele gezin die test ingevuld en de resultaten met elkaar uitgewisseld. Erg leuk om te doen. Vooraf gingen we nog even raden welke liefdestaal iedereen zou hebben. Bij de één was dat duidelijker dan bij de ander. Leuke ontdekking was dat bij iedereen ’tijd en aandacht’ ofwel op nummer 1 ofwel op nummer 2 stond, dus dat is makkelijk onthouden. Tijd voor elkaar vrijmaken dus.

Wat is jouw liefdestaal?

Zou je voor jezelf ook wel eens willen weten wat jouw liefdestaal is? En wil je er wel eens over doorpraten wat dat in de praktijk betekent voor jou en de mensen om je heen? Stuur me dan gerust een bericht via de contactpagina, dan stuur ik de test via email naar je toe. Of maak een afspraak voor een gratis minder-stress-meer-jezelf sessie, om hier eens over door te praten.