Total-Balance-logonieuw

Bij langere coachtrajecten maak ik gebruik van de TotalBalance methode, een combinatie van therapie en coaching met een bijbelse grondslag. De TotalBalance methode is ontwikkeld door de bekende christelijke therapeut en schrijfster Carianne Ros.

Het eerste onderliggende idee van de TotalBalance methode is dat het belangrijk is om altijd te kijken naar het totaalplaatje van jou als mens. Je kunt je leven wel opdelen in verschillende levensgebieden, zoals je werk en je gezin, maar die levensgebieden staan nooit helemaal los van elkaar. Als je worstelt met een probleem op één levensgebied, heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten juist verder uitdiepen, terwijl het bij andere punten al voldoende kan zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

Het tweede onderliggende idee van deze methode is dat het belangrijk is om problemen bij de wortel aan te pakken, omdat je anders alleen maar bezig bent met symptoombestrijding, en de kans groot is dat je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt. Vandaar dat we in een TotalBalance traject altijd eerst de tijd nemen om te kijken naar je verleden. Dit biedt je de kans om eventueel aanwezige pijnpunten verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

Het TotalBalance traject bestaat in principe uit drie delen. In het eerste deel kijken we samen terug naar jouw verleden (Wie was ik?). In het tweede deel kijken we naar het heden, waarbij we bekijken hoe jouw persoonlijkheid in elkaar steekt, welke omstandigheden jou tot bloei laten komen, wat jouw talenten zijn en waar jij precies warm voor loopt (Wie ben ik?). Van daaruit kun je vervolgens aan de slag om concrete plannen te maken voor de toekomst, waarbij we kijken naar de vijf leidende thema’s: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben (wie wordt ik?). Zo sluit je het traject uiteindelijk af met een aantal concrete doelstellingen waar je voor jezelf mee aan de slag kan.

Als je je opgeeft voor een TotalBalance traject, krijg je het bijbehorende werkboek cadeau, waarin je zelf aan de slag kan gaan met de bijbehorende huiswerkopdrachten. Aan het eind van het traject heb je daarmee een prachtig boekwerk in handen dat inzicht geeft in wie jij bent en waar jij staat, en waar je altijd nog even in terug kan kijken als je nadenkt over een volgende stap.