TotalBalance coachtraject

Totaaloverzicht

De TotalBalance methodiek is een combinatie van therapie en coaching met een bijbelse grondslag, ontwikkeld door de bekende christelijke therapeut en schrijfster Carianne Ros. De TotalBalance methode gaat er vanuit uit dat het belangrijk is om altijd te kijken naar het totaalplaatje van jou als mens. Als je worstelt met een probleem op één levensgebied, bijvoorbeeld op je werk of in je relaties, dan heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten verder uitdiepen. Bij andere punten kan het al voldoende zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

Problemen bij de wortel aanpakken

Met de TotalBalance methode willen we niet blijven hangen in symptoombestrijding. De kans is anders groot dat je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt. Vandaar dat we in een traject altijd eerst de tijd nemen om te kijken naar je verleden. Dit biedt je de kans om eventueel aanwezige pijnpunten te verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

Traject in drie delen

Het traject is opgebouwd uit drie delen:
1. Wie was ik? - terugblik op je verleden
2. Wie ben ik? - hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar? Wat zijn jouw talenten? Welke omstandigheden heb jij nodig om tot bloei te komen?
3. Wie word ik? - doelen stellen en stappen zetten voor de toekomst aan de hand van vijf thema's: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben.

Met persoonlijk werkboek

De TotalBalance methodiek maakt gebruik van een werkboek waarin je zelf aan de slag kunt gaan met de bijbehorende huiswerkopdrachten. Hiermee heb je uiteindelijk een prachtig boekwerk in handen, dat je inzicht geeft in wie jij bent en waar jij staat. Een compleet traject bestaat uit ongeveer 15 gesprekken. In het begin vinden de gesprekken wekelijks plaats, en later om de 2-4 weken.

Maatwerk

Ben je meer op zoek naar een coachtraject op maat? Een traject dat aansluit bij waar jij behoefte aan hebt? Dan kun je ook kiezen voor het Bouwstenen Coachtraject dat ik heb ontwikkeld. In dit traject heb ik de belangrijkste elementen van de TotalBalance methodiek gecombineerd met de Levenshuis praatplaat, wat zorgt voor een ontspannen overzicht, met name aan het begin en eind van het traject. Samen bekijken we welke elementen jij nodig hebt. Dat kunnen elementen zijn zoals die ook terugkomen in de TotalBalance methode, maar ook andere elementen, bijvoorbeeld als je wilt leren omgaan met je hoogsensitiviteit of als je minder stress wilt ervaren.

Meer weten?

Nieuwsgierig geworden? Ben je benieuwd of dit traject jou misschien verder kan helpen bij de dingen waar jij op dit moment mee worstelt? Meld je dan aan voor een gratis minder-stress-meer-jezelf sessie, fysiek of online, en ontdek wat dit jou kan opleveren!

TotalBalance coaching