TotalBalance coaching

TotalBalance coaches in opleiding

Wil jij zelf ook aan de slag als TotalBalance coach en heb je je aangemeld voor de TotalBalance Basis Coachtraining? Voor deze opleiding ben je verplicht om minimaal 6 uur coaching te volgen bij een ervaren TotalBalance coach. Je bent hiervoor van harte welkom in mijn praktijk, fysiek of online.

Tijdens deze 6 uur coaching ga je aan de slag met het eerste deel van de TotalBalance methode, waarbij we kijken naar je verleden. Juist als (toekomstige) coach is het belangrijk dat je inzicht hebt in je eigen levensverhaal en patronen, en eventuele pijnpunten en emoties verwerkt, zodat die je niet (meer) belemmeren als je gesprekken voert met eigen cliënten. Bovendien kun je  op deze manier zelf ervaren hoe het is om gecoacht te worden door een TotalBalance coach.

Totaaloverzicht

De TotalBalance methodiek is een combinatie van therapie en coaching met een bijbelse grondslag, ontwikkeld door de bekende christelijke therapeut en schrijfster Carianne Ros. De TotalBalance methode gaat er vanuit uit dat het belangrijk is om altijd te kijken naar het totaalplaatje van jou als mens. Als je worstelt met een probleem op één levensgebied, bijvoorbeeld op je werk of in je relaties, dan heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan. Afhankelijk van de situatie in jouw leven, zullen we sommige punten verder uitdiepen. Bij andere punten kan het al voldoende zijn als je zelf de opdrachten doorwerkt, zonder dat we daar in de coachsessies nog uitgebreid bij stilstaan.

Problemen bij de wortel aanpakken
Met de TotalBalance methode willen we niet blijven hangen in symptoombestrijding. De kans is anders groot dat je later in je leven opnieuw tegen hetzelfde probleem aanloopt. Vandaar dat we in een TotalBalance traject altijd eerst de tijd nemen om te kijken naar je verleden. Dit biedt je de kans om eventueel aanwezige pijnpunten te verwerken en patronen te herkennen en te doorbreken.

Traject in drie delen
Het TotalBalance traject is opgebouwd uit drie delen:
1. Wie was ik? - terugblik op je verleden
2. Wie ben ik? - hoe zit jouw persoonlijkheid in elkaar? Wat zijn jouw talenten? Welke omstandigheden heb jij nodig om tot bloei te komen?
3. Wie word ik? - doelen stellen en stappen zetten voor de toekomst aan de hand van vijf thema's: geloven, groeien, genieten, gezond leven en liefhebben.

De TotalBalance methodiek maakt gebruik van een werkboek waarin je zelf aan de slag kunt gaan met de bijbehorende huiswerkopdrachten. Hiermee heb je uiteindelijk een prachtig boekwerk in handen, dat je inzicht geeft in wie jij bent en waar jij staat. Een compleet TotalBalance traject bestaat uit ongeveer 15 gesprekken. In het begin vinden de gesprekken wekelijks plaats, en later om de 2-4 weken.

Ook als je geen TotalBalance coach in opleiding bent, ben je natuurlijk van harte welkom om het TotalBalance coachtraject te volgen. In dat geval biedt ik je echter ook de mogelijkheid om te kiezen voor het Bouwstenen Coachtraject, waarin ik de kracht van de TotalBalance methodiek heb gecombineerd met de frisse en ontspannen blik van de Levenshuis praatplaat.

TotalBalance coaching