Over

20200922_131209

Els van den Brink

Mijn naam is Els van den Brink. Ik ben 44 jaar, getrouwd, moeder van 4 tieners en woon in Gouda.

Ik zou mezelf omschrijven als een rustig, eerlijk, nuchter, liefdevol, betrouwbaar en betrokken persoon. Ik kan goed luisteren en doorvragen en door mijn hooggevoeligheid voel ik andere mensen goed aan. Ik zet graag mensen aan het denken door de juiste vragen te stellen. Ik vind het belangrijk om mensen te respecteren en hen de ruimte te geven om hun proces op hun eigen manier vorm te geven. Ik vind het heel mooi om mensen te bemoedigen en te bevestigen in wie ze zijn.

Ik kan goed leren en vind het belangrijk om een brede kennis van zaken te hebben. Daarbij ben ik soms wel wat eigenwijs en neem ik niet alles wat ik hoor en lees klakkeloos aan. Ik hou er bijvoorbeeld niet van om mensen in hokjes te duwen, en heb er een hekel aan als mensen alles willen verklaren vanuit één specifiek labeltje. Het herkennen van een labeltje kan heel helpend zijn, maar ik vind het belangrijk om altijd breder te blijven kijken dan dat.

Ik ben christen en mijn geloof in God is de basis bij alles wat ik doe. Dat geldt ook voor mijn werk als coach. Als cliënten dat willen, besluit ik de coachgesprekken altijd met gebed.

Ik houd van lezen, borduren, wandelen en volksdansen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, nieuwe dingen te leren, tijd door te brengen met mijn gezin en mijn familie en nieuwe mensen te leren kennen.

Naast mijn coachpraktijk werk ik als freelance wetenschapsjournalist en schrijf ik regelmatig artikelen voor websites, tijdschriften en (medische) vakbladen. Daarbij geniet ik vooral van de interviews, waarbij ik vaak mensen spreek met ontzettend veel passie voor hun vak. Ik hoop dat ik als coach nog veel mensen mag helpen om hun eigen passie (opnieuw) te ontdekken en ook zo vanuit die passie te leven.

Mijn verhaal

Ik heb in 2019 de coachingsopleiding gedaan van van TotalBalance, ontwikkeld door Carianne Ros. Eind 2019 heb ik deze opleiding afgerond en me aangesloten bij het TotalBalance netwerk.

De TotalBalance opleiding sloot nauw aan bij mijn eigen ervaring. In 2013 ben ik overspannen geraakt door de combinatie van alle ballen die ik in de lucht hield rondom gezin, werk en vrijwilligerswerk. In die periode heb ik veel gehad aan een aantal coachgesprekken en het (dag)boek Rust van Carianne Ros. Het was een heftige, maar ook waardevolle periode, waarin ik veel heb geleerd en waar ik sterker uit ben gekomen. Toen ik in 2019 in aanraking kwam met deze coachingsopleiding en hierin veel herkende uit het eerder genoemde boek, werd ik enthousiast om hiermee aan de slag te gaan.

Naast mijn diploma voor TotalBalance coach beschik ik over een aanvullend diploma voor burn-out coach. Hierdoor heb ik extra handvaten om mensen te helpen die worstelen met overspannenheid en burn-out.

Missie

Het is mijn verlangen om vrouwen met een gezin te helpen om een goede balans te vinden tussen hun werk en de zorg voor zichzelf, hun gezin en de mensen om hen heen. Ik wil hen graag (opnieuw) laten ontdekken wat hun passies, talenten en dromen zijn, zodat ze van daaruit kunnen leven en genieten van elke dag die God hen geeft.