Moeders in Balans traject

Dag lieve vrouw en moeder,

.. Vind jij het als moeder ook zo lastig om een goede balans te vinden in je leven?
... Wordt jij soms zo moe van alle ballen die je in de lucht moet houden?
… Voel je vaak geleefd door alles wat op je af komt en kom je vaak tijd tekort?
… Vind je het lastig om nee te zeggen en ga jij vaak over je eigen grenzen?
… Heb jij soms het idee dat je jezelf een beetje bent kwijtgeraakt en weet je niet meer zo goed wat je zelf eigenlijk wilt?
… Ben je ontevreden over je werk-privé balans en werk je eigenlijk meer dan je zou willen? Of heb je juist een baan die zo handig is voor je gezin, maar waar je zelf helemaal geen voldoening (meer) uithaalt?
… Voel jij je vaak moe, gestrest  en/of overprikkeld?
.
.. Stap je telkens weer in dezelfde patronen en valkuilen van bijvoorbeeld perfectionisme, angst of onzekerheid, en vraag je je af of je dat niet onbewust overdraagt aan je kinderen?

 

Ben jij een moeder die verlangt naar ....

… meer rust en balans?
… dat je een goede moeder kunt zijn èn tegelijkertijd ook beter kunt zorgen voor jezelf?
… dat je meer gaat leven vanuit je hart en dingen doet waar je zelf echt van geniet, niet alleen in je vrije tijd, maar ook in alle rollen die je vervult?
… dat je werk doet dat bij je past en waar je enthousiast van wordt, met een prettige werk-privé balans?
… dat de lat minder hoog komt te liggen en je beter grenzen aan leert geven zowel voor jezelf als voor anderen?
… dat je meer bij de dag gaat leven, in afhankelijkheid van God?
.. dat je niet meer steeds in dezelfde patronen en valkuilen stapt en die ook niet op je kinderen overdraagt?

Kies dan nu voor het Moeders in Balans traject!

Dit coachtraject is speciaal voor jou! Een coachtraject op maat dat aansluit bij dat waar jij als moeder behoefte aan hebt. Een traject dat je zal helpen om meer energie te krijgen, jezelf beter te leren kennen, keuzes te maken waar je blij van wordt, beter te functioneren in de verschillende rollen die je vervult als moeder, werknemer, partner, buurvrouw en wat al niet meer, om meer te genieten en je een ontspannen vrouw en moeder te voelen. Een traject waarin de kracht van de TotalBalance methode gecombineerd wordt met het overzicht van de Huis van je Leven methode, waardoor je op een ontspannen en creatieve manier aan de slag kan met de dingen die er in jouw leven spelen.

Hoe ziet het Moeders in Balans traject eruit?

Intake en overzicht

Het Moeders in Balans traject begint altijd met een intakegesprek, waarbij we na de algemene intake starten met de Huis van je Leven praatplaat, om samen overzicht te krijgen over wat er in jouw leven speelt. Hierbij vergelijken we je leven met een huis met verschillende kamers, zoals je werkkamer, je lichaamskamer, je vrijetijdskamer, je relatiekamer, de papierwinkel, de bijkeuken en je binnenplaats. Welke kamers zitten heel vol, en welke zijn juist heel leeg? Welke kamers wordt je blij van en welke kamers zorgen juist voor een gevoel van stress? En hoe zit het met de zolder, waar je alle dingen van vroeger bewaard? Kan het zijn dat die uitpuilt, en dat er af en toe onverwerkte dingen uit je verleden boven komen? En hoe stevig is het fundament onder je levenshuis, je zelfvertrouwen, je talenten en sterke eigenschappen, je waarden en je relatie met God? Zo gaan we samen jouw levenshuis door.

Keuze uit verschillende bouwstenen

Als we een overzicht hebben gekregen van jouw levenshuis, bepalen we samen welke van de volgende bouwstenen jij nodig hebt voor het vervolg van het coachtraject.

  1. Teken je verleden. Kom je tot de conclusie dat de zolder van jouw levenshuis moet worden opgeruimd? Heb je last van onverwerkte dingen uit je verleden die regelmatig boven komen of ingesleten patronen waar je telkens weer tegenaan loopt? In dat geval kan het heel goed zijn om daarmee aan de slag te gaan. In dit programma doen we dat op een creatieve manier, omdat je daarmee dichter bij je gevoel komt. Deze bouwsteen is gebaseerd op het eerste deel van het TotalBalance coachtraject.
  2. Een stevig fundament. Kan het fundament van jouw levenshuis wel wat versteviging gebruiken? Door middel van een persoonlijkheidstest kun je ontdekken wat jouw persoonlijke sterkten zijn en in welke omstandigheden jij tot bloei komt. Ook bekijken we wat jouw talenten, jouw liefdestaal en jouw belangrijkste waarden zijn, en bespreken we hoe God naar jou kijkt. Je leert bovendien om denkpatronen te doorbreken om je zelfbeeld te versterken. Deze bouwsteen komt overeen met het tweede deel van het TotalBalance coachtraject.
  3. Jouw eigen stijl. Misschien spelen er in jouw leven dingen die impact hebben op alle kamers van jouw levenshuis. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er sprake is van hoogsensitiviteit, waardoor prikkels bij jou extra sterk binnen komen. Of misschien worstel je met perfectionisme of onzekerheid. In zulke gevallen kan het zinvol zijn om daar specifiek aandacht aan te besteden om daar beter mee te leren omgaan.
  4. Op weg naar de toekomst. Wat betekenen al deze inzichten nu voor de keuzes die je maakt in jouw leven? Welke stappen zou jij kunnen zetten om te zorgen voor meer rust en balans en meer te leven vanuit je hart? Hoe kun je nu concreet een goede moeder zijn en tegelijkertijd goed zorgen voor jezelf? Hiervoor pakken we de Huis van je Leven praatplaat er weer bij, zodat we per kamer kunnen bekijken wat je graag zou willen veranderen, en op welke manier. Samen bekijken we welke concrete stappen jij zou kunnen zetten en hoe je kunt zorgen dat je dat ook daadwerkelijk doet. Mocht het zo zijn dat je geen last hebt van een uitpuilende zolder of een wankel fundament bij jouw levenshuis, dan kun je er ook direct met deze bouwsteen aan de slag. Ook kun je daarvoor kiezen om praktische redenen, bijvoorbeeld omdat je beperkt bent in tijd en financiële middelen.

Interesse?

Wil je meer weten over dit Moeders in Balans traject? Stuur mij dan een berichtje via de contactpagina. Wil je eerst even sfeer proeven? Ook dat is mogelijk. Je bent van harte welkom voor een gratis kennismakingsgesprek. Je kunt ook een afspraak maken voor een individuele VIP-workshop, of een kleinschalige Huis van je Leven workshop samen met vriendinnen, om alvast te ervaren hoe het is om in gesprek te gaan aan de hand van de Huis van je Leven praatplaat.