Moeders in balans

Als moeder heb je vaak een hoop ballen in de lucht te houden. Allereerst natuurlijk de zorg voor je gezin met daarnaast vaak je werk. En dan nog al die andere dingen, zoals school, kerk en clubjes die regelmatig een beroep op je doen, het onderhouden van contacten met familie en vrienden en ergens tussendoor misschien ook nog een effectief sportmomentje voor jezelf. Hoe houd je het allemaal vol, en houd je het ook nog leuk?

Juist moeders hebben vaak de neiging om de lat voor zichzelf behoorlijk hoog te leggen, terwijl een ontspannen momentje voor zichzelf ergens onderaan de prioriteitenlijst bungelt. Ze vergeten daarbij dat dat momentje van ontspanning in feite niet alleen een kadootje is voor zichzelf, maar ook voor hun gezin en andere mensen om hen heen, omdat ze daar uiteindelijk leukere en sterkere mensen van worden.

Als moeder van vier tieners is dit natuurlijk iets dat mij na aan het hart ligt, en wat ik zelf met vallen en opstaan steeds beter heb geleerd. En hoewel ik nog niet ben uitgeleerd, wil ik graag andere moeders aanmoedigen om hierin ook stappen te zetten. Vandaar dat ik bezig ben met de ontwikkeling van een speciaal coachingstraject voor moeders, gebaseerd op de TotalBalance methode, met specifieke aandacht voor uitdagingen waarmee juist moeders worden geconfronteerd. Ook mijn blog zal hier vaak bij aansluiten.

Neem gerust contact op voor meer informatie als je hier interesse in hebt!