Loopbaancoaching

Ben je op zoek naar loopbaancoaching? Misschien omdat je ontevreden bent over je huidige werk of omdat je geen werk hebt? En omdat je niet goed weet wat voor werk je dan wèl zou willen? En doe je dat het liefst vanuit een christelijke visie?

Daarvoor ben je bij Time to Turn coaching aan het juiste adres. Ik biedt hiervoor twee mogelijkheden. Allereerst kun je kiezen voor het TotalBalance coachtraject. In feite is dit traject iets breder dan de meeste loopbaancoachingtrajecten, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om onderdelen over te slaan die voor jou minder relevant is.

Bij een TotalBalance traject beginnen we met het verleden, en vaak is dat heel relevant als het gaat om loopbaancoaching, omdat het belangrijk is om eerst terug te kijken waarom je destijds gekozen hebt voor een bepaalde studie en baan.

Deel 2 van het TotalBalance traject is misschien wel het meest relevant in het kader van loopbaancoaching, met name de miniDISC-test en het TotalBalance Motivatieplan. De DISC test is wereldwijd een van de meest bekende persoonlijkheidstesten, ontwikkeld door William Marston en John Geier. In het DISC model wordt gekeken naar twee assen. De eerste as geeft aan of iemand meer taakgericht is of juist meer mensgericht. De tweede as geeft aan of iemand meer extravert, zelfverzekerd, initiatiefrijk en doelgericht is, of juist meer introvert, terughoudend afwachtend en procesgericht. Samengevoegd levert dat vier gedragsstijlen op: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Ieder mens scoort voor elk van de vier gedragsstijlen een bepaalde waarde. Sommige mensen scoren hoog op één van de vier gedragsstijlen, anderen op twee of zelfs drie verschillende gedragsstijlen.

Het mooie van de mini DISC test is dat het je kan helpen om meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheidssterkten, maar ook in de omstandigheden die jou motiveren om optimaal te functioneren (bijvoorbeeld op je werk), de manier waarop jij je persoonlijk goed kan ontwikkelen, hoe jij het beste kan samenwerken, en hoe jij je goed zou kunnen ontspannen.

 

Na de mini DISC test gaan we in het TotalBalance traject aan de slag met het TotalBalance motivatieplan, dat is geïnspireerd door het boek ‘Genieten van je werk… hoezo?’ van Arthur F. Miller en William Hendricks. Door terug te kijken naar succesmomenten uit het verleden, ontdek je wat jouw motiverende talenten zijn, welke onderwerpen jij warm voor loopt en welke mensen en doelgroepen jij graag zou willen helpen.

Als je op deze manier meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat jou motiveert en wat jouw passies en talenten zijn, is het mogelijk om tot besluit een aantal concrete doelen te stellen om uiteindelijk gericht te kunnen zoeken naar een baan of andere bezigheden die passen bij wie jij bent.

Een alternatief voor dit TotalBalance coachtraject is het korte coachtraject 'Je levenshuis in eigen stijl'. Dit is een traject van 5 gesprekken, waarin ook de miniDISCtest en het motivatieplan zijn opgenomen, evenals een test om je persoonlijke waarden vast te stellen. Aan de hand van de Huis van je Leven praatplaat bekijken we vervolgens hoe jij jouw levenshuis kan inrichten op een manier die past bij wie je bent. In het kader van loopbaancoaching zullen we dan met name de focus leggen bij je werkkamer. Mocht je hiervoor meer dan vijf gesprekken nodig hebben, dan kun je dit korte traject uitbreiden met losse coachgesprekken.