Loopbaancoaching

Ben je op zoek naar loopbaancoaching? Misschien omdat je ontevreden bent over je huidige werk of omdat je geen werk hebt? En omdat je niet goed weet wat voor werk je dan wèl zou willen? En doe je dat het liefst vanuit een christelijke visie? Dan ben je bij Time to Turn Coaching aan het juiste adres. Je kunt hiervoor kiezen uit twee mogelijkheden: het TotalBalance coachtraject of het korte coachtraject 'Je Levenshuis in eigen stijl'. 

TotalBalance Coachtraject

Een TotalBalance coachtraject gaat verder en dieper dan de meeste loopbaancoachingstrajecten, maar kan juist op dit punt van je leven een heel zinvolle en waardevolle investering zijn!

Bij TotalBalance gaan we ervan uit dat het belangrijk is om altijd te kijken naar het totaalplaatje van jou als mens. Als jij een probleem ervaart op je werk, heeft dat ook altijd zijn uitwerking op de rest van je leven, en vice versa. Vandaar dat in een TotalBalance traject alle levensgebieden aan bod komen, al zullen we niet overal even lang bij stilstaan.

In een TotalBalance traject beginnen we met een terugblik naar jouw persoonlijke verleden. Hoe ben jij opgegroeid tot de persoon die je nu bent, welke gebeurtenissen hadden impact, welke keuzes heb jij gemaakt, zowel qua werk als privé? Welke patronen heb jij in de loop der jaren ontwikkeld?

In het tweede deel van het TotalBalance traject gaan we aan de slag met een persoonlijkheidstest (mini-DISC) en het TotalBalance motivatieplan om te kijken hoe jouw persoonlijkheid in elkaar steekt, wat jouw persoonlijke sterkten zijn en jouw talenten en welke omstandigheden jij nodig hebt om tot bloei te komen.

Van daaruit kun je vervolgens bepalen welke stappen je wilt zetten om te komen tot een baan en/of andere bezigheden die passen bij wie jij bent en hoe jij wilt functioneren.

Kort coachtraject 'Je levenshuis in eigen stijl'

In dit coachtraject van 5 gesprekken gaan we eerst met behulp van een miniDISC test vaststellen hoe jouw persoonlijkheid in elkaar steekt, wat jouw persoonlijke sterkten zijn en welke omstandigheden jij nodig hebt om tot bloei te komen. Met een paar aanvullende opdrachten ontdek je vervolgens ook wat jouw talenten en waarden zijn.

Daarna gaan we met behulp van de Huis van je Leven praatplaat bekijken wat dit betekent voor de inrichting van de verschillende kamers van jouw levenshuis, zoals je vrijetijdskamer, je relatiekamer en je werkkamer. Als je komt voor loopbaancoaching, zullen we natuurlijk vooral stilstaan bij je werkkamer. De praatplaat kan je helpen om overzicht te creëren en te bedenken welke stappen je zou willen zetten om je levenshuis meer in te richten in jouw eigen stijl, en te zoeken naar een baan die past bij wie jij bent. Mocht je hiervoor meer dan vijf gesprekken nodig hebben, dan kun je dit korte traject uitbreiden met losse coachgesprekken.