Korte coachtrajecten

Ben je op zoek naar meer rust en balans?

Wil je afrekenen met je perfectionisme?

Wil je leren om beter om te gaan met jouw hooggevoeligheid?

Wil je meer inzicht in je persoonlijkheid, zodat je beter keuzes kunt maken die passen bij wie jij bent?

Zoek je coaching voor een specifiek probleem waar je mee worstelt? In dat geval kun je veel baat hebben bij een kort coachtraject, waarin de focus ligt bij datgene wat jij wilt aanpakken. Hieronder lees je meer over de verschillende korte coachtrajecten die ik je kan bieden, in aansluiting bij de hierboven genoemde problemen. Natuurlijk kunnen deze trajecten worden uitgebreid met losse coachgesprekken, mocht je uiteindelijk meer nodig hebben dan vijf gesprekken.

huis van je leven materiaal
Het huis van je Leven©

Voor deze korte coachtrajecten maak ik gebruik van de Huis van je Leven© methode. Hierbij vergelijken we je leven met een huis, dat bestaat uit verschillende kamers, zoals je werkkamer, je vrijetijdskamer en je relatiekamer. Net als bij een gewoon huis kun je je levenshuis helemaal inrichten in je eigen stijl, maar is het ook goed om regelmatig alle kamers even bij langs te gaan om op te ruimen of aan te vullen met wat nieuws en waar nodig te zorgen voor het nodige onderhoud. Zo voelt een levenshuis ook echt als een ontspannen thuis. Zo'n rondje door het huis kan heel verhelderend zijn. Misschien heb je door omstandigheden de vrijetijdskamer een tijd lang verwaarloosd of ben je in verhouding wel erg veel in je werkkamer geweest. De praatplaat van het Huis van je Leven© geeft op een leuke manier overzicht over de dingen die op dit moment in jouw leven spelen, waardoor het makkelijker wordt om te bedenken hoe je dit kan oplossen.

Kort coachtraject 'Een frisse wind door je levenshuis'

Voor vrouwen die behoefte hebben aan meer rust en balans

Net zoals je auto regelmatig een APK en onderhoudsbeurt nodig heeft, zo is het ook goed om af en toe de tijd te nemen om alle kamers van je levenshuis bij langs te gaan, zoals je werkkamer, je vrijetijdskamer, je relatiekamer en je lichaamskamer. Misschien zijn sommige kamers in de loop van de tijd overvol geworden, terwijl andere kamers eigenlijk een beetje zijn verwaarloosd. Voor een goede balans is het belangrijk om alle kamers regelmatig te bezoeken en te zorgen voor een inrichting die past bij wie jij bent.

In dit coachtraject van 5 gesprekken gaan we aan de hand van de Huis van je Leven praatplaat de verschillende levensgebieden bij langs. Per levensgebied bekijken we samen welke concrete stappen je zou kunnen zetten om te zorgen voor meer rust en balans in jouw leven. Bij het coachtraject krijg je een setje werkbladen, zodat je er zelf ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

Kort coachtraject 'Gelukkig niet Perfect'

Voor vrouwen die willen afrekenen met hun perfectionisme

Heb jij vaak last van perfectionistische neigingen en wil je daar graag vanaf? Kies dan voor dit coachtraject waarbij de focus ligt op perfectionisme.

In dit coachtraject van 5 gesprekken beginnen we met een aantal testen om te zien hoe perfectonistisch jij bent, en op welke levensgebieden dat vooral tot uiting komt. Daarna gaan we aan de slag om te zien van welke perfectionistisch gedachten jij vooral last hebt, en hoe je die gedachtenpatronen kunt doorbreken. Terwijl je daarmee oefent, gaan we ondertussen aan de slag met de Huis van je Leven praatplaat. Samen bekijken we wat de impact is van jouw perfectionisme op de verschillende levensgebieden en welke concrete stappen je kunt zetten om dat te doorbreken. Bij het coachtraject krijg je een setje werkbladen, zodat je er zelf ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

Kort coachtraject 'De impact van jouw hooggevoeligheid'

Voor vrouwen die willen leren om beter om te gaan met hun hooggevoeligheid

Heb jij vaak last van de vele prikkels die op je af komen? Vraag je je wel eens af of je misschien hooggevoelig/hoogsensitief bent en wat dat dan zou betekenen? Of heb je misschien al eens vastgesteld dat je hooggevoelig bent, en wil je leren om daar beter rekening mee te houden? Kies dan voor dit korte coachtraject waarin hooggevoeligheid centraal staat.

In dit coachtraject van 5 gesprekken beginnen we met een paar testen om te zien waar jij uitkomt in het spectrum van hooggevoeligheid en in hoeverre je ondertussen al in staat bent om hier goed mee om te gaan. Ik zal je hierover ook het een en ander uitleggen. Aan de hand van de Huis van je Leven praatplaat bekijken we vervolgens wat de impact hiervan is voor de verschillende levensgebieden en welke stappen je zou kunnen zetten om meer rekening te houden met je eigen hooggevoeligheid. Bij het coachtraject krijg je een setje werkbladen, zodat je er zelf ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

Kort coachtraject 'Je levenshuis in eigen stijl'

Voor vrouwen die meer inzicht willen in hun persoonlijkheid om beter te kunnen kiezen

Vraag je je wel eens af of het werk dat je doet nu wel echt past bij wie jij bent? Soms kan het zijn dat je wel aanvoelt dat je niet helemaal op je plek zit op je werk, vrijwilligerswerk of andere activiteit, maar weet je zelf niet zo goed waar dat nu precies aan ligt. In dat geval kan het helpen om meer inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid, wat jouw persoonlijkheidssterkten zijn, in welke omstandigheden jij het beste tot je recht komt, en wat jouw waarden en talenten zijn.

In dit coachtraject van 5 gesprekken gaan we eerst met behulp van een miniDISC test vaststellen hoe jouw persoonlijkheid in elkaar steekt. Met een paar aanvullende opdrachten ontdek je vervolgens ook wat jouw talenten en waarden zijn. Aan de hand van de Huis van je Leven praatplaat bekijken we vervolgens hoe jij jouw levenshuis kan inrichten op een manier die past bij wie je bent, bijvoorbeeld als het gaat om je relaties, je werk en je vrije tijd. Dit traject is ook heel geschikt om te doen als een vorm van loopbaancoaching. Bij het coachtraject krijg je een setje werkbladen, zodat je er zelf ook thuis mee aan de slag kunt gaan.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in één van de genoemde coachtrajecten? Stuur dan gerust een berichtje via de contactpagina. Je kunt je daar ook aanmelden voor een gratis kennismakingsgesprek. Informatie over de tarieven vind je hier. Spelen er in jouw leven meerdere problemen tegelijkertijd of worstel je nog met dingen uit je verleden? In dat geval kun je beter kiezen voor een TotalBalance coachtraject, waarbij we kijken naar het totaalplaatje van je leven in verleden, heden en toekomst.